Wat kan een vanvoor-in-de-dertiger, braafjes getrouwd met twee kinders, nu voor belangrijks te melden hebben, vraag je je misschien af.
Terecht, de kans is klein dat deze weblog het wereldnieuws zal halen. Als je op zoek bent naar scoops en nieuwtjes, moet ik je dan ook teleurstellen. Het enige dat ik hier te bieden heb is een venstertje, op mijn leven, gedachten enzovoort.

24 september 2005

Hans Teeuwen - Bijbelverhaal

Hans Teeuwen...Nog zo'n geschifte Hollander die op het podium gaat staan om mensen aan het lachen te brengen. Maar hard. Hans Teeuwen is echt hard, en er zijn dan ook veel mensen die niet met'm kunnen lachen. Luisteren naar Hans Teeuwen is soms het midden zoeken tussen lachen en denken "dat is toch erg, en zielig". Hieronder een zalige sketch van Hans Teeuwen: het bijbelverhaal. Weer zoiets dat grappiger is als je't hoort, maar goed :)

Vroeger had ik heel veel vrienden, maar nou niet meer zo. Vanwege dat zij hadden gezegd dat de irritatiegrens bereikt was. Vroeger gingen wij altijd naar hetzelfde cafe en zo, maar nou zijn zij naar een ander cafe gegaan en willen mij niet zeggen waar dat is. Maar dat vind ik helemaal niet erg, want nu heb ik veel meer tijd voor andere dingen. Net als bijvoorbeeld laatst was ik naar de bioscoop geweest en had ik een hele mooie en belangrijke film gezien en die heette Schidelers List. Dat is echt een hele mooie en belangrijke film. Want kijk, de mensen praten altijd wel over de joden en zo, maar die Duitsers waren ook geen lieverdjes hoor!
Maar wat ik het mooiste vind om te doen vind ik om in de bijbel te lezen. Dat is een heel mooi dik boek en voor de mensen die niet precies weten waar het over gaat zal ik het ongeveer uitleggen.
In het begin van de wereld toen was er nog helemaal niks, alleen een soort van jeugdboerderij met twee mensen, Mozes en Ali Baba. Maar die hadden van die giftige appel gegeten en toen waren ze in slaap gevallen en toen is het keihard gaan regenen en zo hard dat de dieren van de boerderij bijna verdronken waren. Maar toen had Jezus dat water veranderd in rooie wijn en was het een rooie zee geworden en die ging uit mekaar en toen had de walvis de ene helft opgezopen en Jonas de Doper de andere helft. Maar die Jonas de Doper, die had zoveel gezopen, die was helemaal dronken geworden. En toen ging hij mensen natgooien met water. Dat de mensen ook zeiden: "Schei nou eens een keertje uit met dat natgooien met water". Maar toen wou die nog steeds niet ophouden en toen zeiden ze: "Nou is 't mooi geweest!" En toen heeft zijn vrouw Delila al zijn haren afgeknipt en zo'n hanekam gemaakt en toen moest 'ie drie keer kraaien. Maar toen wou die nog steeds niet ophouden en toen zeiden ze: "Nou is 't echt mooi geweest" en toen hebben ze z'n hoofd aan z'n kruis gespijkerd.
Ja, dat was heel erg. Maar gelukkig kwamen er toen net op tijd drie wijzen uit het oosten en die hadden broodkruimeltjes gestrooid om de weg niet kwijt te raken. Maar toen had Jezus die broodkruimels in vissen veranderd en toen zei die tegen die vissen: "Sta op en loop". En toen wisten die wijzen helemaal niet meer waar ze vandaan kwamen en toen hebben die een hele nacht in een stal moeten slapen.
En Maria was zwanger geworden. Niet van haar man Jozef, maar ze was in heilige bekoring ontvangen, terwijl Jozef dacht dat zij zwanger was van een machtige Amerikaan, want die zong altijd van: 'Maria, Maria' en dat was van de musical Jesus Christ Superman en toen werd die baby geboren en die hebben ze in een mandje met pek en veren in de sloot gekieperd. En toen waren de koeien zo erg geschrokken dat ze zeven jaar lang geen melk konden geven.
Ja, en toen dachten de Romeinen: Nou kunnen we het hele land wel veroveren. Maar dat was niet zo, want er was een klein dorpje dat dapper weerstand bood tegen de Romeinse overheersers. En die hadden een toverdrank met duizend zure bommen en garnalen, dat had professor Barabas gemaakt, maar die zat in de gevangenis en toen riepen de mensen: "Barrabas vrij, Barrabas vrij!" Maar toen moest eerst iemand anders in de gevangenis. En toen was keizer Pilatus zijn handen aan het wassen, maar toen ging Jezus met zijn smerige poten over het water heen lopen. Ja, toen zeiden ze: "Nou is 't mooi geweest" en hebben ze hem gekruisigd. En dat is allemaal in de Jordaan gebeurd. En dat is helemaal niet leuk, want dan hang je daar helemaal alleen en je krijgt jeuk, wat dan?
Of dat ze je naast iemand hangen die alleen maar over voetballen kan praten. Of tussen twee Limburgers in. En dan staat ook in de twaalf geboden dat als gij merkt dat de mensen spotten dan moet gij de mensen kastijden met een brandende braamstruik. Maar dat is symbolisch, dat weet ik ook heus wel. Het mogen ook best andere houtsoorten zijn, als dat beter uitkomt.