Wat kan een vanvoor-in-de-dertiger, braafjes getrouwd met twee kinders, nu voor belangrijks te melden hebben, vraag je je misschien af.
Terecht, de kans is klein dat deze weblog het wereldnieuws zal halen. Als je op zoek bent naar scoops en nieuwtjes, moet ik je dan ook teleurstellen. Het enige dat ik hier te bieden heb is een venstertje, op mijn leven, gedachten enzovoort.

15 februari 2006

Back for more

Nee ik ben niet Natalia, in de verste verte niet, maar toch pik ik de titel van haar cd eventjes :)

De vakantie was fijn, vooral de anderhalve dag met mijn liefje aan zee! Voor de rest heb ik veel geslapen, gelezen en TV gekeken (en schandalig weinig buiten geweest) en ook nog wat school-, kamp- en EV-werk gedaan.
Uitgebold met een spelletjes-avond, toneel in Leuven en de WJNH-kwis waar we onze titel helaas niet hebben kunnen verlengen. En dan weer naar school!

Voor het eerst in 4 jaar waren onze punten meteen na de semestervakantie al beschikbaar, met een bang hartje ik dus naar het studentensecretariaat... Ik vreesde stiekem (ja stiekem, want ik heb er tegen niemand iets over gezegd) dat ik zeker 1 of misschien zelfs 2 buizen zou hebben, en dat ik dan het kamp zou moeten laten schieten.
Groot was dan ook mijn verbazing toen ik mijn cijfers zag. Het waren de beste partieels op 4 jaar tijd: geen enkel buispunt, en gemiddeld (rekening houdend met het gewicht van de verschillende vakken) een 13, wat sinds dit academiejaar goed is voor onderscheiding. Ligt een graad dit jaar dan toch binnen de mogelijkheden???

Heb me er vandaag nog eens druk over gemaakt. Dat ik het hele systeem met graden belachelijk vind. Ik ben geen blokbeest, en ik zal wel nooit grootste onderscheiding halen waarschijnlijk (ik ben ook niet zo iemand die treurt omdat ze niet overal een 16 op heeft, zoals enkele klasgenoten blijkbaar) maar betekent dat dan ook automatisch dat ik m'n job minder goed zal doen dan de primussen van het jaar?
Als er meer kandidaten zijn voor een specialisatie dan plaatsen, gaan die sowieso naar de mensen met de meeste en hoogste graden. Betekenen die graden dan ook dat ze beter zullen zijn in die job? Blokbeest zijn is niet hetzelfde als een goeie dokter zijn, toch?
Enfin, genoeg gezeverd!

Op Holebikamp-vlak is het ook weeral druk, het kampweekend is al over een goeie 2 weken, en gezien de korte tijd is het behoorlijk haasten en doorwerken om alles op tijd gedaan te krijgen. Het goede nieuws is wel dat de Kampkern nog slechts 1 lid mist. Yep, we hebben alvast één stafkaart, een vrouwelijke zelfs! Hoera voor Els!
Spannend is het wel, maar't komt vast en zeker goed.

Op liefjesvlak: ik heb al mijn principes overboord gekieperd. Ik riep altijd dat Valentijn commerciële bullshit is, en dat ik er niet aan meedoe, maar ik stond vorige week in de winkel en ik kon het toch niet laten. Nu ja, het overkomt me de laatste tijd wel meer dat ik ergens in een winkel sta en denk: "oh dat zou Stien leuk vinden!" maar rond Valentijn doén ze het er ook wel voor natuurlijk. Dus toch maar iets gekocht, maar uit mini-protest toch niet op Valentijn zelf gegeven, zielig stoer hè!
En voor de rest ben ik nog altijd te bang koppig om aan mama en papa te vertellen dat ik een liefje heb. Ik zweer dat het er binnenkort van komt!

13 Comments:

At 16:59, Blogger chairman of OAA said...

enfin, lien, zeg het nu toch es gewoon, ik durf wedden da ze het keihard doorhebben!

vraag toch gewoon of ze, net als jij, meedoen aan het valentijngedoe... ik wil het gerust in uw plaats komen vertellen hoor :-)

en voor de rest nog één ding: t is quiz, nie kwis!

 
At 17:01, Blogger chairman of OAA said...

o ja, ik ben dus van plan weer wat actiever lid van de blog-community te worden, na bijna 2 maanden inactiviteit, who missed me????

(hoezo, nood aan complimentjes)

 
At 17:05, Blogger K'nijn said...

Ja ze hebben het door, ze hebben het absoluut door! Mama toch zeker.
Maar ik ben te koppig om het te zeggen, omdat ze het heel goed weet nadat ze mijn post heeft gelezen. Ze moet mijn post niet lezen, als zij het woord privacy niet kent, vertel ik het lekker niet!

En ja, ik weet dat het onnozele koppigdoenerij is.

 
At 17:07, Blogger K'nijn said...

ohja: ik heb je gemist in blogland!

En je mag het gerust in mijn plaats komen vertellen (dan is mama ineens nog eens blij omdat ze die lieve jongen nog eens gezien heeft)

 
At 17:10, Blogger Caelus said...

Hmmf, karo's tweede outing. Bijna lollig :p

En ik wist dat je vroeg of laat zou bezwijken onder de commerciële cupido.


Succes ermee.

Lorrish

PS: het is zooo hard 'kwis' he, anglicismen zijn eh...foei.

 
At 17:56, Anonymous stien said...

als ik nu eens een briefje schrijf,met uwe naam op de enveloppe,en ik zet er gewoon in:
hallo,ik ben stien, he lief van karo, maar dat wist je al wel hé;)
karo vindt het niet zo fijn als je haar post leest,ze weet dat je dat kaartje gelezen hebt, waarom zeg je er gewoon niks over?

...geen goei idee zeker?
lap!
voor de rest: wanneer gaan we gezelschapsspelletjes spelen?;)

@chairman of oaa: t is kwis!
en tuurlijk hebben we u gemist! ;)

 
At 09:55, Blogger Spruit said...

Nog eens dikke kus voor je superresultaten! Je kan die resultaten toch gebruiken om je lief te introduceren? Het gaat zo:

"Mams, paps, dit is mijn Stien. We gaan dit weekend samen naar Scherpenheuvel om samen de grot te verkennen. Dat heb ik toch verdiend met mijn punten, niet?"

Voel je vrij om er puppy-ogen aan toe te voegen, moest dat nodig zijn.

 
At 13:00, Blogger chairman of OAA said...

nu nie voor t een of t ander, maar t is quiz!!!

als we onszelf de vrijheid mogen permitteren om woorden te creëren die niet in het groene boekje staan, dan mag ik binnenkort niemand meer corrigeren over verkeerde woorden!

en jullie ook niet, en of jullie het nu willen toegeven of niet, jullie doen het even graag!!!!

en als we nu eens een datum afspreken waarop we allemaal een briefje schrijven naar de mama van karolien? who's with me?

 
At 18:44, Anonymous Kev said...

"Mams, paps, dit is mijn Stien. We gaan dit weekend samen naar Scherpenheuvel om samen de grot te verkennen. Dat heb ik toch verdiend met mijn punten, niet?"

Maak daarvan:
"Mams, paps, dit is mijn Stien. We gaan dit weekend samen in mijn slaapkamer blijven, om elkaars' grot te verkennen. Dat heb ik toch verdiend met mijn punten, niet?" => dan spaar je je de moeite van een tocht naar Scherpenheuvel uit, en je hebt toch ook wat grot gezien :)

 
At 20:16, Anonymous stien said...

*kijkt hierboven
KUCH :$:d

 
At 22:07, Blogger K'nijn said...

Mijn vrienden zijn vreemd... maar dat wist ik uiteraard al :)

En inderdaad mr chairman, tot mijn gigantische verbazing staat kwis niet in het groene boekje, hoewel ze mij op school steeds geleerd hebben dat het ook correct is, naast quiz.

Trouwens, Tim, heeft Scherpenheuvel eigenlijk wel een grot?

En voor jullie allemaal: ik heb een beter idee, in plaats van allemaal samen briefjes te schrijven, kom gewoon bij mij thuis een spelleke dobbele king spelen, en vraag dan eens aan mijn ouders of ze content zijn met mijn keuze ;)

Waarom maakt Blogger die invulletter-prentjes trouwens zo verschrikkelijk onleesbaar???

 
At 13:45, Blogger Filliberke said...

of waarom niet uw eigen "geniaal" plan uitvoeren: we bellen uw mamma op en zeggen dat je een lief hebt.
enfin dat wou je mij toch lappen :)

 
At 19:03, Anonymous Saar said...

die klasgenoten die klagen als ze niet boven de 16 halen... ik hoop dat ge mij daar ni bijrekent he ;)
ach ja, als klassenseut...
nee maar tis idd een feit, punten bepalen niet hoe goed ge uw job gaat doen...
net zo min een ingangsexamen deftig bepaalt wie het recht heeft op een opleiding geneeskunde

maar, wete wa, welle gaan da goed doen, 13 of 18 en we zulle tenminste ons patienten ni storen met overdreven hakgeluiden (van de schoenen he)

ik wist trouwens ni dage zo'n scherpenheuvel fan waart... tiens.

tot morge!
klasseseut

 

Een reactie posten

<< Home