Wat kan een vanvoor-in-de-dertiger, braafjes getrouwd met twee kinders, nu voor belangrijks te melden hebben, vraag je je misschien af.
Terecht, de kans is klein dat deze weblog het wereldnieuws zal halen. Als je op zoek bent naar scoops en nieuwtjes, moet ik je dan ook teleurstellen. Het enige dat ik hier te bieden heb is een venstertje, op mijn leven, gedachten enzovoort.

28 april 2013

Ikke ikke ikke!

Misschien ligt het aan mijn hormonale staat van zijn de laatste weken (mjaaaaaaa zwanger zijn doet toch meer met een mens dan ik zelf altijd graag toegeef) maar ik erger er mij blauw aan. De ikke eerst, of zelfs ikke alleen mentaliteit die ik overal rondom mij zie.

Het begon allemaal bij een bezoekje aan de Boobs-n-Burps in Brussel een paar weken geleden. We haalden daar Kristien's kolf op zodat ze aan haar grote kolfavontuur kon beginnen, en deden een babbeltje met de winkelmadam die ons intussen ook al kent. Ze vertelde dat ze liever in Brussel dan in Antwerpen werkt, want dat er in Antwerpen ook veel meer gestolen wordt, de onnozelste dingen eerst. Ik was verontwaardigd. Belachelijk hard verontwaardigd misschien, achteraf gezien, maar soit. Ik snap dat dus niet, stelen in een winkel. Ja, 't is waar, de BnB is geen goedkope winkel, ze hebben daar kleren waarbij ik ook een keer of drie moet slikken als ik het prijskaartje zie, maar is dat een reden om te pikken? Als je't ni kan betalen, kan je het ni hebben, zo simpel is dat in mijn hoofd. Echt geen haar op mijn hoofd (en sinds de zwangerschap zijn dat er nog veel meer dan anders) dat er nog maar zou aan durven denken om dat dan maar zonder te betalen mee te nemen. Blijkbaar is dat een beetje vreemd.

Ook op de tram is het vaak ikke ikke ikke. Als ik de tram neem zit die vaak vrij vol. Ik zal heel dankbaar zijn als iemand rechtstaat voor mij, maar aangezien mijn zwangere buik eigenlijk nu pas zichtbaar is voor de buitenwereld, en dan nog maar als je't weet, gebeurt dat niet zo vaak. Vind ik meestal ook niet zo erg. Maar ook voor half kreupele oude mensen staat niemand recht. Iedereen blijft star voor zich uitstaren zodat de mensen in kwestie zeker geen oogcontact kunnen maken en hen zo moreel zouden verplichten om hun plekje af te staan. Want stel je eens voor, zij zaten eerst op de tram, dus ze hebben recht op die stoel waar ze hun kont op neergevlijd hebben!
Even erg is het met op- en afstappen. Hoe vaak worden afstappende mensen niet omver gelopen omdat iedereen toch maar snel snel snel op die tram wil? Echt verschrikkelijk. Of op het perron. Vaak stappen er mensen af met buggy's, boodschappentassen etc waardoor de doorgang een paar minuutjes (als het al zoveel is) versperd is voor anderen. Ramp oh ramp! Ik moet door kunnen! Ga uit de weg! Maak plaats voor mij want ik kan geen 30 seconden wachten! Ugh.

Meteen ook de reden dat ik zo kwaad was toen vorige week onze fietstassen gestolen waren. 't Is niet de eerste keer dat iets fiets-gerelateerd gepikt wordt, ik denk dat ik intussen al 4 gestolen fietsen verder ben, maar ik was eigenlijk buiten proportie boos om die fietszakken. Komaan. Fietszakken. Ja, da's duur. Maar wij hebben daar ook voor betaald, en voor gespaard want't waren die van de belgerinkel-actie. Ik ergerde mij al omdat elke morgen opnieuw de zakken open gedaan waren om te kijken of we er zeker niks hadden in achtergelaten (staat er achterlijk op mijn voorhoofd ofzo?) maar nu dus ook gepikt. Tof. Merci. Zoals ik toen op mijn facebook schreef: ik hoop dat de nieuwe eigenaar er eens een hoop glazen bokalen en flessen insteekt waardoor ze doorscheuren, en zijn/haar nieuwe broek volhangt met tomatensaus die er nooit meer uitgaat. Eikels.

De wereld is om zeep, zeggen ze dan. Maar gelukkig zijn er ook nog fijne dingen en mensen die een glimlach op mijn gezicht toveren. Jullie weten wel wie jullie zijn.

4 Comments:

At 14:33, Anonymous healthy life said...

Great Blog !! 
At 17:39, Anonymous trijnewijn said...

fietstassen pikken is echt erover! je zou van minder grumpy worden...

 
At 11:46, Anonymous Flipit said...

He K'nijn
Wat vind je van onze website Flipit? Leuk genoeg om te delen met je bezoekers onder je kopje websites? Konijntjes krijgen bij ons namelijk ook korting;)

 
At 10:59, Anonymous korting Smartphoto said...

Iedereen krijgt korting!
Kijk maar eens op de Smartphoto korting pagina van FotoKorting.be :)
Mooi toch?!?!

 

Een reactie posten

<< Home